Thursday, July 3, 2014

Iftar Day 4

SAMBAL TUMIS UDANG DAN PETAI

Resepi : Click here



SUP SAWI DAN BEBOLA AYAM

Sumber: mrskojiwami

Bahan-bahan:
1/2 paket sawi bunga jenis kecil – diasingkan batang dan daun
10 biji bebola ayam
1 sudu besar bawang besar kisar
1/2 sudu besar bawang putih kisar
1 sudu kecil halia kisar
1 cawan air
2 sudu besar serbuk TUMIX
1 sudu besar minyak

Cara-cara:

  1. Panaskan minyak, tumis bahan kisar hingga wangi dan terbit minyak.
  2. Masukkan bebola ayam dan batang sawi. Gaul rata sebentar dan masukkan air.
  3. Setelah mendidih, masukkan daun sawi dan serbuk TUMIX. Biarkan mendidih, sesuaikan rasa dan tutup api.
  4. Sedia dihidangkan.


No comments: