Bahan-bahan:
4 keping mi maggi tanpa perasa – direbus hingga lembut dan ditoskan
5 batang sosej ayam – dihiris tebal dan serong
1 pokok sawi bunga – dipotong 4 cm panjang, asingkan batang dan daun
3 biji tomato ceri – dibelah 2
2 biji tomato ceri – dipotong dadu
1/2 biji bawang Holland – dihiris
3 ulas bawang putih – dicincang kasar
3 sudu besar cili kisar
1 sudu besar serbuk kari daging
2 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tiram
Kicap secukupnya
2 sudu besar minyak masak
Garam dan Maggi Cukup Rasa (jika perlu)
Cara-cara:
- Panaskan minyak. Tumis bawang putih, tomato dadu dan bawang Holland hingga wangi dan layu.
- Masukkan cili kisar dan serbuk kari dan tumis sebentar. Kemudian, masukkan sos cili, sos tiram dan kicap. Tumis lagi.
- Masukkan sosej dan batang sawi dan masak sebentar. Masukkan mi dan daun sawi. Kacau rata dan renjiskan kicap. Goreng rata hingga cukup kering/basah.
No comments:
Post a Comment