Bahan-bahan:
2 paket mi sanggul – direndam dalam air biasa
1/2 biji bawang besar – dihiris
1 biji tomato – dihiris
3 sudu besar cili kisar
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos tomato
1 sudu besar kicap cair
2 sudu besar kicap pekat manis
2 batang sosej ayam – dihiris serong
2 biji telur – dibuat telur hancur
2 pokok baby mustard leaves (sawi kecil) – diasingkan batang dan daun, dipotong
2 sudu besar minyak
1/4 cawan air
Cara-cara:
- Panaskan minyak, tumis bawang besar hingga layu. Kemudian, masukkan cili kisar dan tomato. Tumis lagi hingga layu.
- Masukkan sos tomato, sos tiram, kicap cair dan kicap pekat. Masukkan juga air, setelah mendidih masukkan batang sawi dan sosej.
- Kemudian, masukkan mi dan daun sawi. Gaul rata, tambah kicap jika perlu.
- Masukkan telur hancur dan gaul rata.
- Sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment