Sumber: mrskojiwami
Bahan-bahan:
1/4 bungkus fettucine – direbus mengikut arahan, ditoskan
5 ulas bawang putih – dicincang
3 tangkai cili kering – dipotong kasar
5 biji cendawan straw – dibelah 4
1/4 biji cili benggala merah – dihiris kasar
1/2 pokok daun ketumbar – dipotong kasar
1 sudu besar minyak + 1 sudu besar mentega
2 ekor sotong – dipotong bulat
3 sudu besar Nandos Peri-Peri Sauce (Garlic)
1 sudu besar MAGGI Cukup Rasa
Cara-cara:
- Panaskan minyak dan mentega, goreng cili kering hingga garing. Angkat dan toskan.
- Gunakan minyak yang sama dan tumis bawang putih hingga wangi. Masukkan sedikit air, sos peri-peri dan Cukup Rasa, sesuaikan rasa.
- Kemudian, masukkan sotong dan cendawan. Masukkan fettucine dan gaul rata.
- Kemudian, masukkan cili benggala, gaul rata, akhir sekali masukkan daun ketumbar. Gaul rata dan sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment