Thursday, October 24, 2013

Lunch Thursday 24/10/13

Fettucine Goreng ala Olio

Sumber: mrskojiwami

Bahan-bahan:
1/4 bungkus fettucine – direbus mengikut arahan, ditoskan
5 ulas bawang putih – dicincang
3 tangkai cili kering – dipotong kasar
5 biji cendawan straw – dibelah 4
1/4 biji cili benggala merah – dihiris kasar
1/2 pokok daun ketumbar – dipotong kasar
1 sudu besar minyak + 1 sudu besar mentega
2 ekor sotong – dipotong bulat
3 sudu besar Nandos Peri-Peri Sauce (Garlic)
1 sudu besar MAGGI Cukup Rasa

Cara-cara:

  1. Panaskan minyak dan mentega, goreng cili kering hingga garing. Angkat dan toskan.
  2. Gunakan minyak yang sama dan tumis bawang putih hingga wangi. Masukkan sedikit air, sos peri-peri dan Cukup Rasa, sesuaikan rasa.
  3. Kemudian, masukkan sotong dan cendawan. Masukkan fettucine dan gaul rata.
  4. Kemudian, masukkan cili benggala, gaul rata, akhir sekali masukkan daun ketumbar. Gaul rata dan sedia dihidangkan.

No comments: