Friday, November 15, 2013

Dinner 13/11/13 (Wednesday)

PASTA OLIO

Bahan-bahan:
1/2 paket fettucine – disediakan mengikut arahan
3 tangkai cili kering – dipotong kecil dan direndam
6 ulas bawang putih – dicincang halus
1 batang sosej ayam – dihiris nipis
10 kuntum cendawan straw – dibelah 2
2 ekor sotong – dihiris kasar
3 tangkai daun ketumbar – dipotong 3 cm
1/2 botol kecil Nandos Garlic Peri-Peri Sauce
2 sudu kecil MAGGI Cukup Rasa
2 sudu besar minyak zaitun
Sedikit daun parsley untuk hiasan

Cara-cara:

  1. Panaskan minyak dan goreng cili kering sebentar. Angkat dan toskan minyak. Ketepikan.
  2. Gunakan minyak yang sama dan tumis bawang putih hingga agak garing. Masukkan cendawan, sotong dan sosej. Goreng sebentar hingga sotong agak masak, kemudian masukkan pasta. Gaul rata.
  3. Kemudian, tuangkan sos dan perasa MAGGI. Gaul rata dan akhir sekali, masukkan cili kering dan daun ketumbar. Gaul rata.
  4. Hiaskan dengan daun parsley dan hidangkan.

No comments: