Bahan-bahan:
1/2 paket fettucine – disediakan mengikut arahan
3 tangkai cili kering – dipotong kecil dan direndam
6 ulas bawang putih – dicincang halus
1 batang sosej ayam – dihiris nipis
10 kuntum cendawan straw – dibelah 2
2 ekor sotong – dihiris kasar
3 tangkai daun ketumbar – dipotong 3 cm
1/2 botol kecil Nandos Garlic Peri-Peri Sauce
2 sudu kecil MAGGI Cukup Rasa
2 sudu besar minyak zaitun
Sedikit daun parsley untuk hiasan
Cara-cara:
- Panaskan minyak dan goreng cili kering sebentar. Angkat dan toskan minyak. Ketepikan.
- Gunakan minyak yang sama dan tumis bawang putih hingga agak garing. Masukkan cendawan, sotong dan sosej. Goreng sebentar hingga sotong agak masak, kemudian masukkan pasta. Gaul rata.
- Kemudian, tuangkan sos dan perasa MAGGI. Gaul rata dan akhir sekali, masukkan cili kering dan daun ketumbar. Gaul rata.
- Hiaskan dengan daun parsley dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment