Saturday, June 14, 2008

~Isk~

Cirit birit x okeh lagik la.... tapi dah pegi klinik kat umah aku smalam, dia charge RM35 je + consultation + check up nak dibandingkan dengan panel clinic yang hampes tu kan, tak check menda, air liur je soh minum air banyak dah RM30, sib baik kampeni bayar.

I read Sue's comment to find pucuk jambu. Malam sat gi soh Papa gi survey kat pasar malam Paya Jaras kot ada.

Anyway, smalam Si Qimie pulak cam demam, time aku kat klinik tu takde lak dia demam, kotidak leh join check skali. Lastly, aku tampalkan aje la Kool Fever, sib baik dia nak, sbb masa dia baby dulu, kemain marah bila lekat menda sejuk tuh. Ini disebabkan Qimie mmg la amat liat skali nak makan ubat, way same like his daddy. Qayyum macam haku, senang makan ubat. Bila bagi ubat demam perisa oren tu via syringe tu, dia ingat mummy dia bagi makan gula-gula kot. Suka...

Yesterday is another day of dapur tak berasap.

2 comments:

Che Sue said...

owh..lupa ada satu lagi petua..(hehee aku mcm nenek kebayan daa...)

utk cirit birit, minom teh pekat..jgn boh gula...

mrskojiwami said...

weheheh... cirit birit aku dah okeh.... 3 ari yang sengsara wakakakka...

neway, noted kot len kali aku cirit birit lagik, isk!