Wednesday, September 10, 2014

Lunch 10/9/14 (Wednesday)

Asparagus dan Kincam Goreng

Sumber: mrskojiwami



Bahan-bahan:
1 ikat asparagus – dibuang bahagian keras dan dipotong serong
1 peket kincam
10 ekor udang – dikupas kulitnya
2 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil Maggi Cukup Rasa
1/4 cawan air
1 sudu besar minyak

Bahan-bahan ditumbuk:
2 sudu besar udang kering – direndam hingga lembut
5 ulas bawang putih – dipotong
2 biji cili merah – dipotong

Cara-cara:
  1. Panaskan minyak. Tumis bahan tumbuk hingga agak garing.
  2. Besarkan api, masukkan asparagus, kincam, sos tiram, Cukup Rasa, udang dan air. Gaul rata kaedah stir-fry selama 3 – 5 minit dan tutup api.
  3. Sedia dihidangkan.

No comments: