Monday, September 15, 2008

Menyampah tau!

Baru lepas kena panggil dengan Madam J. Biasa la, nak suruh stay back. But sorry, aku nak balik pukul 5 jugak dengan alasan ada jemputan berbuka posa.

Madam J: Don't make it a habit aaa (balik awal selalu)...
Me: OK
Madam J: What about Mazuin, is she stayback today?
Me: Dunno (tanya la pada orangnya sendiri kan, walau pun aku tau jawapannya sama macam aku - nak balik pukul 5)
Madam J: (Call Mazuin in)... Hari ni u nak bukak posa ngan siapa pulak?
Mazuin: He he
Madam J: Are both of u, whenever possible, pls stayback aaa... I need to make sure these 2 books out asap. Sharifah, can u work during lunch hour then u stay back until 7?
Me: Sorry, cannot, my nursery will be closed at 6.30 pm. (She looked at me as if I told her a lie, am not hoccay!)
Madam J: Can u ask ur hubby to take care of them and wait for u?
Me: (What la....?) I think cannot, my hubby only came back this morning after whole nite set-up and am sure he needs a lot of rest. Even if he picked them up, I think he cannot take care of them since he must be very sleepy.
Madam J: Hmmm....but try la aaa.... nanti some other staffs will say, u tak payah stayback, they all kena stayback, u know la aaa...


Well, Madam J, they all yang stayback tu all singles, me and Mazuin are somebody's wife and mom! Mesti la tak sama kan? Lagipun bulan puasa la...

3 comments:

Che Sue said...

'dont make it as a habit'

haih! mcm ayat dato aku kat sini kc kat aku je bila pertama kali aku mintak balik awal dr dia..tapi yg best nyer dia malay-MUSLIM! tak paham bahasa ke bulan pose aku sebagai wifey..mo balik masak utk laki?

mrskojiwami said...

itu le aku bengang tuh, org nak balik masak la, sempat tau masak 1 lauk, okey la tuh!

tapi ari ni nampaknya aku kena balik cam besa! budus!

sabrinaabubakar said...

bukan selalu dapat balik awal pun kan..normally during bulan poser jer nilah kan kan..
debik sekali sama bos bos semesia..huhuhuhu