2 biji telur saiz A - dipukul
4 biji cili padi - dihiris nipis
1 sudu kecil Italian Herbs
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam kasar
Secubit garam
Parutan keju mozzarella
1 sudu besar minyak zaitun
Hiasan:
2 helai daun salad - dihiris kasar
1 sudu besar mayonis
Cara-cara:
- Satukan telur, cili padi, Italian Herbs, serbuk lada hitam dan garam, gaul rata.
- Panaskan kuali leper, masukkan minyak zaitun.
- Setelah agak panas (minyak zaitun tidak boleh dibiarkan terlalu panas, akan menjadi toksik), tuangkan adunan telur dan ratakan. Masak di atas api perlahan. Tutup kuali dan biarkan masak sepenuhnya.
- Setelah masak, taburkan keju rata-rata, tutup kuali semula supaya keju cair.
- Setelah cair, tutup api, gulungkan telur.
- Keluarkan dari kuali dan potong lebar-lebar.
- Hidangkan dengan daun salad dan mayonis.
No comments:
Post a Comment