Thursday, January 16, 2014

Cheesy Egg Rolls

Bahan-bahan:
2 biji telur saiz A - dipukul
4 biji cili padi - dihiris nipis
1 sudu kecil Italian Herbs
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam kasar
Secubit garam
Parutan keju mozzarella
1 sudu besar minyak zaitun

Hiasan:
2 helai daun salad - dihiris kasar
1 sudu besar mayonis




Cara-cara:
  1. Satukan telur, cili padi, Italian Herbs, serbuk lada hitam dan garam, gaul rata.
  2. Panaskan kuali leper, masukkan minyak zaitun.
  3. Setelah agak panas (minyak zaitun tidak boleh dibiarkan terlalu panas, akan menjadi toksik), tuangkan adunan telur dan ratakan. Masak di atas api perlahan. Tutup kuali dan biarkan masak sepenuhnya.
  4. Setelah masak, taburkan keju rata-rata, tutup kuali semula supaya keju cair.
  5. Setelah cair, tutup api, gulungkan telur.
  6. Keluarkan dari kuali dan potong lebar-lebar.
  7. Hidangkan dengan daun salad dan mayonis.

No comments: