Bahan-bahan:
1 peket (besar) roti putih (Gardenia)
Butter (SCS)
Daun salad - diracik kasar
Bahan-bahan inti:
1 tin (medium) sardin Ayam Brand - dihancurkan/dilenyek halus
1 sudu besar jus limau nipis
1 sudu besar Thai Chilli Paste (dalam jar)
1 biji bawang besar - dipotong dadu
Sedikit garam
Cara-cara:
- Untuk inti: Satukan kesemua bahan di dalam saucepan dan panaskan di atas api kecil selama 5 minit dan tutup api. Sejukkan seketika.
- Sapu butter pada kedua-dua belah roti. Ambil sekeping roti dan sapukan 1 sudu besar inti dan ratakan.
- Kemudian, aturkan salad dan tutup dengan sekeping roti. Tekan sedikit kemudian potong kesemua bahagian tepi. Potong segitiga dan potong lagi menjadi segitiga kecil.
- Buat sehingga habis. Sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment