Dapat 15 biji
Based on: taste.com.au
Bahan-bahan:
2 1/4 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1 sudu besar serbuk penaik
1/2 sudu besar soda bikarbonat
1 cawan gula kastor
3/4 cawan coklat cip putih
1/2 cawan minyak masak
2/3 cawan Cooking Cream EMBORG
1 sudu kecil esen vanila
2 biji telur – dibasuh
Cara-cara:
- Panaskan oven 180°C. Sediakan tray dan paper cup secukupnya.
- Ayak tepung gandum, serbuk penaik, soda bikarbonat dan serbuk koko. Kemudian, masukkan coklat cip dan gaul rata.
- Buat lubang di bahagian tengah dan ketepikan.
- Dalam bekas lain, pukul dengan whisk minyak, krim, esen vanila dan telur. Kemudian, tuangkan ke dalam bekas tepung tadi di bahagian yang dilubangkan. Kacau menggunaka senduk kayu, jangan terlebih kacau, hingga rata sahaja.
- Gunakan ice cream scoop untuk masukkan ke dalam paper cup.
- Bakar selama 25 – 30 minit api atas bawah hingga masak.
- Sejukkan sebelum dihidangkan.
No comments:
Post a Comment